rust financiële planning

Financiele planning geeft rust

Een echtpaar, beiden rond de 60, vroegen hulp om inzicht te krijgen in de financiële situatie na pensionering. Het resultaat: inzicht dat zorgt voor rust.

Waarom besloten ze contact te zoeken met een financieel planner?

“We zijn onzekerheid over onze toekomst en dan met name de financiële toekomst. Wanneer kunnen we stoppen met werken en wat kunnen we dan nog vanuit financieel oogpunt?”

Ze waren veel bezig met de toekomst: er was het besef dat hij niet tot zijn 67e verjaardag kon en wilde blijven werken. De lange dagen zijn niet zo lang meer vol te houden. Maar hoe dat aan te pakken, daarvan hadden ze niet echt een idee. Maar ze wel naar verlangen: rust! Meer specifiek financiële rust.

Het pensioenfonds kon het niet uitleggen

Informatie van het pensioenfonds bracht geen uitkomst. Geen duidelijke ‘gewone mensentaal’, waardoor ze er weinig van begrepen. De informatie van het pensioenfonds gaf niet de rust waarnaar ze verlangden. Het gaf juist onrust. Daardoor verdween de informatie verdween in de welbekende la. Ze schoven het probleem maar weer even aan de kant. Tot ze bij kennissen waren, waar het kaartje van Meer Leven Financiële Planning op tafel lag en ze besloten contact op te nemen.

Dat contact voelde gelijk goed. Sandra wist in ‘Jip en Janneke-taal’ uit te leggen hoe alles in elkaar zat en dat gaf ze het vertrouwen om haar te vragen hen te helpen de (financiële) toekomst uit te stippelen.

Duidelijkheid voelt goed

In de afgelopen maanden voerden ze verschillende gesprekken met Sandra. Over wat zij nu echt wilden, maar ook over de rol van geld in hun leven en hun“money mindset”. Hoe denken we over geld, hoe kijken we tegen verschillende aspecten aan en hoe zorgen we voor financiële gemoedsrust?
“De gesprekken hebben duidelijkheid gebracht en dat voelt heel erg goed.”

Inzicht: werken is een keuze en dat geeft rust

Inmiddels zijn zij tot het fantastische inzicht gekomen dat werken nu al een keuze is. Hij zou kunnen stoppen met werken als hij dat wil. Ze zijn aan het bekijken hoe ze hun leven daarna willen invullen.“Het voelt ontzettend fijn om daarmee bezig te kunnen zijn.” Op dit moment wordt steeds helderder wat ze willen: aan reizen bestaat geen behoefte, maar in de toekomst komt er waarschijnlijk wél een ander huis. Het liefst verhuizen ze naar de Achterhoek en gaan ze daar lekker genieten van het leven en het mooie Nederland. Daar ervaren ze nu al tijdens de vakanties rust.

Resultaat van financiële planning: rust

Gevraagd wat deze inzichten hebben gebracht is het antwoord duidelijk: “RUST! Minder zorgen over de toekomst betekent nu al een leuker leven.”

De gesprekken met Sandra hebben duidelijkheid gebracht. Door in begrijpelijke taal de zaken uit te leggen, begrijpen ze nu precies hoe ze ervoor staan en wat de mogelijkheden zijn. Ze heeft het echtpaar de durf gegeven om na te denken over de toekomst zoals zij die voor zich zien, in de wetenschap dat het niet bij dromen hoeft te blijven.